Idiris Farah
Idiris & Astrid Thors
Calendar
February 2018
F S S M T W T
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Somali Reconstruction And social Development ry perustettiin syyskuussa 2002 ja sen päämäärä on

Somali Reconstruction And Social Development (SORASOD):n yhdistys toimii sääntöjensä mukaisesti ylläpitämällä ja parantamalla jäsentensä osaamista sekä edistämällä maahanmuuttajataustaisia lapse ja nuorten ja heidän vanhempiaan

eteenpäin – projekti

Sorasod sai Eteenpäin- projektia varten RAY:ltä projektirahoituksen yhdelle työntekijälle (100 000€) vuodelle 2014. Projekti tavoitteena on tukea länsivantaalaisia maahanmuuttajataustaisia nuoria ja heidän vanhempiaan niin, että nuori ei putoaisi peruskoulusta ja muista häntä kannattelevista sosiaalisista verkostoista.Projektissa tullaan luomaan malli ja rakenne, jonka avulla 11–17 –vuotiaita nuoria tuetaan peruskoulun päästötodistuksen suorittamisessa, hakeutumisessa jatko-opintoihin sekä kokemaan elämän mielekkyyttä.

toimintamuodot

Vanhempain tuki ja neuvontapäivystys

Projektin työntekijä toimi vanhempain neuvontapäivystyksessä. Päivystys oli hyvin käytettyä ja sitä pidettiin tarpeellisena. Vanhemmat ottivat yhteyttä niin puhelimitse sekä henkilökohtaisin tapaamisin. Yhteistyötä tehtiin myös koulun kanssa lapsen koulunkäynnin edistämiseksi.

Ohjaus- ja neuvontatyö

 

Ohjaus- ja neuvontapalvelussa palveltiin monella kielellä ja tuettiin myös virallisten dokumenttien tai hakemusten täyttämisessä. Lisäksi kehitettiin maahanmuuttajaneuvojien työtä ammattimaisemmaksi. Ohjausta ja neuvontaa ennettiin elämän eri tilanteissa sekä tietoa Vantaan tapahtumista, kursseista, järjestöistä ja viranomaisista sekä avoinna olevista työpaikoista.

– Palvelut ovat tarkoitettu kaikille Vantaalla asuville maahanmuuttajille:

– työelämästä

– koulutuksesta

– asumisesta

-oleskeluluvista

-sosiaaliturvasta tai terveydestä

– virallisen dokumentin tai hakemuksen täyttäminen

– eri kulttuureista tai muista jokapäiväiseen elämään liittyvistä asioista Suomessa

Kouluyhteistyö

Yhteistyötä tehtiin alueella toimivien Hämeenkylän, Kilterin, Rajatorpan, Pähkinärinteen sekä Vaskivuoren koulun kanssa. Hämeenkylän ja Rajatorpan kouluissa järjestettiin iltapäivätoimintaa, johon kuului lasten ja nuorten neuvontaa, ohjausta ja läksytukea. Vaskivuoren lukiossa järjestettiin nuorille ohjausta, neuvontaa sekä tukea matematiikan tehtävissä. Pähkinärinteen koulussa toimi viikonloppuisin jalkapallotoimintaa.

Partiointi

Partiointia järjestettiin Myyrmäen keskuksessa, jossa tavoitteena oli löytää koulupudokkaita ja tukea heitä takaisin kouluun tai opiskeluun.

Nuorten kokoukset

Nuorille järjestettiin neljä kertaa kokouksia Sorasodin toimistolla, joiden aiheena oli nuoren jatko-opinnoista tiedottaminen ja tukeminen. Tavoitteena on nuorten sopeutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja syrjinnän ehkäisy. Nuoria tuetaan käymään koulunsa loppuun asti sekä tarjotaan tietoa jatkokoulutusmahdollisuuksista.

Viikonloppujen liikuntatoiminta

Pähkinärinteen koulussa järjestettiin perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltaisin jalkapallotoimintaa. Toimintaa vetivät vapaaehtoistyöntekijät.

Vapaaehtoistyö

Sorasodissa on toiminut kahdeksan vapaaehtoistyöntekijää, joista neljä on ollut aktiivisia. He ovat olleet mukana järjestämässä nuorten kokouksia sekä viikonloppuliikuntaa

5
Seminaari8Paneli1Seminaarixkilpailu47kilpailu37Seminaaei2seminaari371Seminaari7okseminaari349Leirilaiset on lähdössäSeminaari14Leiro infoLeiri urheili32JuhlaJuhla5Juhla  1Juhla 6IMG_2338Seminaari2Seminaari 6LastenopintopiiriIMG_2238IMG_2235frontGaari3guri8OKGaari 2waaberi05waaberi03DSCF4011Seuranta23xSeurantamatka10Seuranta17Suerantamatka8Seuranta206limage040limage015111eteenpain 057waaberi 10

Waxqabadka Hudaha iyo Dibadda
Waxqabadka Gudaha Dalka Soomaaliya iyo Wadanka Finland iyo Ururka SORASOD RY
Booqashadii Beled-xawo ee 19 12 2014 !!
WARAYSI MADAXA MASHAARIICDA URURKA SORASOD 19 12 2014
Eteenpain Projekti Kokousryhmä 15.5.2014
Safarkii Ischool Waaberi Beled-xaawo 8.2.2014
Wariye Mohamed Bashiir ayaa safar ku tagay degemadda Beled-xaawo isagoo u kuur galaya sida ay u socdaan heerka waxbarasho ee Iskuul Waaberi Beled-xaawo oo uu howl-galiyo ururka SORASOD-RY oo xaruntiisu aytahay Degmada Vaantaa -Finland
Baaqnabadeed kuna wajahan Beled-xawo
Ururka SORASOD-RY ayaa diray baaq nabadeed oo ku wajahan joojinta colaadaha ka soo cusboonaaday Beled-xaawo
Dayactirkii Shcool Waaberi Beled-xawo,2014
Ururka SORASOD-ry oo dayactiray Iskuul Waaberi Beled-xaawo oo dagaaladdii ku burburay isagoo fan ka helay wasaaradda arrimada dibadda ee Finland (Ulkoministeri-2014)
Soo dhaween Fahmo Caabi 15.3.2014
Ururka SORASOD OO casuumaad u fidiyay mawo Fahmo Caabi Guureeye oo ah Haweeneey u istaagtay dhamaystirka dhismaha xarunta dhimirka ee Caabudwaaq. (Abud-wak Mental Hospital )
Ohjausryhmän kokous 7.10.2013
Eteenpain-projekti 7.10.2013
Eteenpain-project Kokousryhman 7.10. 2013
Waaberi School Baled-xawo 2013
Xaflad Loo qabtay Ardayda Waaberi School Baled-xawo ee dhacday 19.9.2013 waxaana Laga siidaayay UNIVERSAL-TV
Seuraava kokous Eteenpain projekti
Seuraavassa kokous Eteenpain project 19 8 2013 Sorasod-ry
Waaberi Iskuul Beledxaawo
Xaflad Waabari Shcool ee Beladxaawo oo ah iskuul uu ka hirgeliyay ururka SORASOD-Finland (Daawo)
FURITAANKA XASIISKA SORASOD-RY
Furitaanka Xafiiska Ururka SORASOD-ry oo ay ka soo qayb galeen madax kala duwan oo ka socota Hay.addO dow-li ah iyo ururo waxay dhacday 30.5.2013 (Daawo)
Waaberi School Project
Waraysi Eng: idir iyo Nairobi
Guddoomiyaha Ururka SORSOD-ry Eng: Idiris Hassan Farah oo waraysi gaar ah siiyay Tv-Somaclichannel xaruntiisa Nairobi (Daawo)
Marxalada Somaliya/Eng Idiris
Idiris Hasan Farah (SORASOD)
Idiris & President Ahtisaari
Idiris& Erkki Tuomioja